Torta Šarlota plnená bielym tuniakom

Torta Šarlota plnená bielym tuniakom

Suroviny

  • 1 konzerva bieleho tuniaka v octovom náleve “Serrats” 
  • 6 veľkých čerstvých vajec
  • 4 pekné zemiaky
  • 3 polievkové lyžice domácej majonézy
  • 1 paradajka
  • Niekoľko plátkov neúdenej alebo jemnej šunky
  • Opečené rožky
  • Olivy plnené ančovičkami
  • Olivový olej a soľ

Príprava

  • Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a smažíme v hojnom množstve olivového oleja, kým nie sú dokonale vysmažené. Z hotových zemiakov necháme odkvapkať prebytočný olej a dáme ich do misky, v ktorej sme vyšľahali 4 vajcia s troškou soli.
  • Dáme na antiadhéznu panvicu a urobíme hustú omeletu (musí však zostať šťavnatá). Necháme schladiť.
  • Omeletu dáme na tanier, na ktorom ju budeme podávať. Uložíme na ňu vrstvu plátkov neúdenej šunky.
  • V miske zmiešame majonézu, bieleho tuniaka a kúsočky olív.
  • Zmes nanesieme na šunku a na ňu poukladáme kolieska paradajky. Posolíme a prikryjeme celými listami hlávkového šalátu.
  • Zvlášť vyšľaháme zvyšné 2 vajcia a na panvici urobíme placku tenkú a okrúhlu ako palacinka.
  • Touto plackou prikryjeme tortu.
  • Bok torty potrieme majonézou a podľa obrázka obložíme opečenými rožkami. Tortu môžeme ozdobiť stuhou.

Všetky komentáre