Chrbát z ostrieža morského na smotane s kaviárom z ježovky

Chrbát z ostrieža morského na smotane s kaviárom z ježovky

Suroviny

  • 1 konzerva kaviáru z ježovky "Serrats"
  • 1 ostriež morský
  • 2 alebo 3 polievkové lyžice smotany
  • 1 lyžička masla
  • Soľ

Príprava

  • Na rybnom trhu požiadame, aby nám pripravili chrbtovú časť z ostrieža morského.
  • Vyhrejeme rúru na 180°C a dáme piecť posolené plátky z chrbta ostrieža.
  • Pečieme asi 10 minút.
  • Medzitým dáme na malú rajničku rozpustiť 1 lyžičku masla.
  • Keď je maslo teplé, odstavíme z ohňa a pridáme kaviár z ježovky.
  • Trochu premiešame a pridáme 2 alebo 3 polievkové lyžice čerstvej smotany.
  • Znova dáme na oheň ohriať a odstavíme skôr, než sa začne variť.
  • Upečeného ostrieža dáme do misy a polejeme smotanou s kaviárom z ježovky.

Všetky komentáre