Farebný tuniakový šalát s marinovanou zeleninou

Farebný tuniakový šalát s marinovanou zeleninou

Teraz v polovici týždňa sa dostávame so šalátom plným chutí a farieb; jedno z tých jedál, ktoré postupne cez oči urobia pre jazýčky obrovskú radosť. Tento jarný šalát nám ukazuje, že je skutočným umelcom chutí.

 Ingrediencie:

     Biely tuniak SERRATS - 115g / 112g

    Gurmánska zmes šalátov

    Paradajka

    paprika

    Zelené mleté korenie

    Mrkva

    Uhorka - malá

    Jarná cibuľka

    Hrozienka

    obyčajný ananás

    kapary

    extra panenský olivový olej

    Jablčný ocot

    Soľ

    Čierne korenie

 

Príprava:

Marinovaná uhorka a nakladaná zelenina:

  1. Ošúpanú a veľmi jemne nakrájanú uhorku vložíme do zmesi z dvoch lyžíc jablčného octu, jednej lyžice vody, bieleho korenia a dezertnej lyžičky cukru. Necháme ho tam pol hodiny.
  2. Nakladanú zeleninu si môžeme nechať pripraviť vopred: papriku a mrkvu marinujeme rovnako ako uhorky;

(Pri marinovaní niekoľko dní sa zelenina dobre nakladá)

 

Prezentácia – najprv jedia oči:

    Spodok pomerne veľkého taniera prikryjeme uhorkou.

    Do stredu dáme prstenec – formu , na ktorý naukladáme šalát, na malé kúsky nakrájaný ananás, hrozienka a nakrájanú cibuľu.

    Obložíme ošúpanou a jemnou paradajkou.

    Dozdobíme s tuniakom bielym (SERRATS) rozmiestneným po kruhu a ozdobíme bobuľami kapary.

    V čase podávania sa okolo neho poukladajte kyslé uhorky.

Krúžok odstránime a podávame.

Šalát plný chutí a farieb... Ďakujeme SERRATS.
Prajeme Vám dobrú chuť.

Všetky komentáre