Ryžová roláda so zeleninou a baby sardinkami SERRATS

Ryžová roláda so zeleninou a baby sardinkami SERRATS

Ingrediencie:

    ryžové oblátky

    Baby Sardinky v olivovom oleji - jedna plechovka

    Zelené korenie

    Nastrúhaná mrkva

    Paradajky

    Cibuľa

    Uhorka

    Šalát

    Vajce na tvrdo

    čierne olivy

    jedlé kvety

    panenský olivový olej

    Soľ




Príprava:

 Ingrediencie na ryžové rolky so zeleninou a baby sardinkami

    Zeleninu umyjeme a nakrájame na pásiky julienne (okrem uhorky a mrkvy).

    Uhorku ošúpeme, nakrájame, osolíme a necháme v cedníku odležať, aby nebola nestráviteľná.

    Mrkvu nastrúhame.

    Ryžové oblátky vložíme na pár sekúnd do horúcej vody, kým neuvidíme, že zmäknú.

    Rozložíme ich na čistú utierku a opatrne osušíme.

    Na každú oblátku najprv položíme list šalátu, zeleninu ochutenú soľou a olivovým olejom, nakrájané natvrdo uvarené vajíčko a pár baby sardiniek.

    Záhybom najskôr zrolujeme, boky preložíme a rolku dokončíme.

    Pri podávaní ozdobíme tanier trochou hlávkového šalátu a jedlými kvetmi (žeruchy a macešky), ktoré dodajú šalátom farbu a chuť. Margarita nám hovorí, že v tomto prípade mala to šťastie, že si ich mohla nazbierať zo svojej záhrady, hoci sa dajú pestovať aj v kvetináčoch, na terase či balkóne, a nabáda nás, aby sme tak urobili, keďže ich pestovanie je veľmi jednoduché a odmeňujúce a budeme ich mať k dispozícii s úplnou istotou, že nie sú ošetrené insekticídmi ani žiadnymi chemickými prípravkami.

 

Ryžové oblátky so sardinkami a jedlými kvetmi, Úžasný a farebný recept. Ďakujeme  ♥

 

Všetky komentáre