Bermeo Tuna
GLUTEN FREE
Dolphin Safe Certification
Premium Quality
IFS Food
IFS SGS

2_brand_serrats.png


Tuniak biely (dlhoplutvý) 
•  White Tuna (Albacore) Preserves


Vedecký názov tuniaka bieleho je THUNNUS ALALUNGA. Tiež známy ako Albacore. Tento druh má najvyššiu kvalitu v rámci čeľadi tuniakov. Charakterizuje ich biele mäso, vynikajúca chuť a jemnejšia štruktúra ako u ostatných druhov.

SERRATS brand už od roku 1890:
Dnes po vyše 130 rokoch aj naďalej vyrábame remeselne dokonalé produkty - vybrané jedince sú spracované s francúzskou technológiou na 98°C cez 3 hodiny. Najchutnejšie. Produkty - filety z Tuniaka bieleho rozdeľujeme do troch častí, pri ktorých sa používajú:
• LOMOS - stredová chrbtová časť (filety a steaky)
• COGOTE - horná záhlavná časť (šija)
• VENTRESCA - nižšia chrbtová časť (brušná)




TUNIAK BIELY*

HVIEZDA STREDOMORSKEJ KUCHYNE

Konzervovaný tuniak ponúka milovníkom jedla a varenia množstvo možností prípravy tých najrôznejších pokrmov. Táto praktická forma zároveň urýchľuje a zjednodušuje prípravu jedla.  Či už vďaka jeho chuti, alebo výživovým hodnotám, s tuniakom nesporne zožnete úspech.

 

Tuniak biely sa spomedzi všetkých druhov tuniakov vyznačuje najvyššou kvalitou. Presvedčí znamenitou chuťou, pričom jeho konzistencia je v porovnaní s ostatnými druhmi tuniakov jemnejšia. Loví sa v Biskajskom zálive pri severnom pobreží Španielska – na najznámejšom mieste výskytu obľúbeného tuniaka bieleho.  Následne putuje na konzerváciu, aby z neho vznikli vynikajúce produkty, ktoré presvedčia zákazníkov svojou kvalitou a výnimočnou chuťou. Tuniak sa vždy dokonale hodí na prípravu rozmanitých jedál studenej či teplej kuchyne.

Šetrný výlov

Rybári stále používajú starodávne rybárske techniky spočívajúce v love na udicu a háčik. Každý tuniak biely sa chytí samostatne a vyberajú sa len najlepšie jedince. Na rozdiel od neselektívneho rybolovu nedochádza ku zbytočnému výlovu iných druhov rýb a k poškodzovaniu morského dna. Sezóna rybolovu tuniaka bieleho trvá od júna do októbra. To je obdobie, kedy sa ryby nachádzajú v optimálnej kondícii a sú najvhodnejšie na lov a konzumáciu.

Biely alebo červený tuniak

Tuniak biely  je najvzácnejším a najkvalitnejším  druhom tuniaka. Čo sa týka jeho použitia v gastronómii, jeho mäso má výraznú chuť a mimoriadne jemnú konzistenciu. Okrem toho je farba mäsa v porovnaní s inými druhmi tuniakov oveľa svetlejšia.

Zdravá a mnohostranne využiteľná potravina
Tuniak biely je jednou zo základných surovín stredomorskej kuchyne. Po jeho konzervácii - buď do skla, konzerv alebo moderného balenia typu Gillet – vanička s ľ.o. - si možno bieleho tuniaka vychutnávať kedykoľvek, pretože sa dokonale hodí do každého druhu studenej či teplej kuchyne. Vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, najmä omega 3, robí z tuniaka bieleho nenahraditeľnú súčasť stredomorskej kuchyne. Spomedzi modrých rýb vyniká najširšou paletou pozitívnych vplyvov na ľudské zdravie a pomáha predchádzať srdcovocievnym chorobám.

Tuniak je dôležitým zdrojom antioxidantov, ktoré výrazne znižujú riziko viacerých druhov rakoviny. K jeho mimoriadnym nutričným hodnotám patria aj esenciálne vitamíny, lipidy a minerály prispievajúce k zachovaniu rovnováhy v ľudskom tele.

Prednosťou tuniaka bieleho je aj jeho nízky podiel tuku. Kým červený tuniak má 10% tuku, u bieleho tuniaka je to len 6%.

Tuniak biely je teda významnou súčasťou vyváženej stravy. Konzervovaný tuniak je produktom vysokej kvality, pretože na spracovanie sú určené len     čerstvé,    starostlivo     vybrané exempláre a spracúvajú sa tradičným šetrným spôsobom. Ďalším z jeho pozitív je mnohostrannosť použitia v nekonečnom rade jedál, rýchla a jednoduchá príprava.

*Tuniak dlhoplutvý, nazývaný aj Tuniak biely

8410972130926

Tabuľka dát

Typ balenia
Gillet s ľ.o. (sterilné)
V skle (vrchnák bez BPA)
Podľa nálevu
Olive Oil
Vo vlastnej šťave

V rovnakej kategórií

16 ďalších produktov v rovnakej kategórii: