MSC
BIO, ECO
Bermeo Tuna
GLUTEN FREE
Dolphin Safe Certification
ENEEK Bizkaia
Premium Quality
IFS Food
IFS SGS

SERRATS_1.jpg


Tuniak biely (dlhoplutvý)  •  White Tuna (Albacore) Preserves


Vedecký názov tuniaka bieleho je THUNNUS ALALUNGA. Tiež známy ako Albacore. Tento druh má najvyššiu kvalitu v rámci čeľadi tuniakov. Charakterizuje ich biele mäso, vynikajúca chuť a jemnejšia štruktúra ako u ostatných druhov.

SERRATS brand už od roku 1890:
Dnes po vyše 130 rokoch aj naďalej vyrábame remeselne dokonalé produkty - vybrané jedince sú spracované s francúzskou technológiou na 98°C cez 3 hodiny. Najchutnejšie. Produkty - filety z Tuniaka bieleho rozdeľujeme do troch častí, pri ktorých sa používajú:
• LOMOS - stredová chrbtová časť (filety a steaky)
• COGOTE - horná záhlavná časť (šija)
• VENTRESCA - nižšia chrbtová časť (brušná)

%C4%8Dasti%20TB%20LOMOS.jpgpyram%C3%ADda%20kvality%20TB-ozna%C4%8Den%C3%A9%20(2).jpg


ZLOŽENIE: MSC
Tuniak biely (Thunnus Alalunga) LOMOS - chrbtová časť,
ECO, Bio extra panenský olivový olej, jedlá soľ.
Rybolovná oblasť: Biskajský záliv, Atlantický oceán
Krajina pôvodu: Španielsko
Hmotnosť netto: 190 g
Hmotnosť pevného podielu: 125 g
Nádoba: v sklenenom krištáľovo čírom pohári, vrchnák bez BPA (bez ťažkých kovov)
Objem: 212 ml
ALERGÉNY: Ryby a výrobky z nich
• Sterilizovaný výrobok, GLUTEN FREE
Skladovanie: Skladovať v suchu, chrániť pred pôsobením priameho slnečného žiarenia a pred mrazom.
Pri izbovej teplote. Po otvorení skladujte v chlade a spotrebujte do 3 dní.


Výživové hodnoty na 100g výrobku
Energetická hodnota [Kcal]: 233
Energetická hodnota [KJ]: 973
Tuky [Gram]: 13,9
z toho nasýtené mastné kyseliny [Gram]: 2,4
Sacharidy (Uhľohydráty) [Gram]: 0
z toho cukry [Gram]: 0
Vláknina
Bielkoviny (Proteíny) [Gram]: 26,9
Soľ (NaCl) [Gram]: 0,8
Uvedené informácie sa môžu líšiť v závislosti na výrobkoch. Ďakujeme Vám za pochopenie.
ĎALŠIE INFORMÁCIE

Objem 190 g
Krajina pôvodu Španielsko
Jednotka ks, kg



TUNIAK BIELY*

HVIEZDA STREDOMORSKEJ KUCHYNE

Konzervovaný tuniak ponúka milovníkom jedla a varenia množstvo možností prípravy tých najrôznejších pokrmov. Táto praktická forma zároveň urýchľuje a zjednodušuje prípravu jedla.  Či už vďaka jeho chuti, alebo výživovým hodnotám, s tuniakom nesporne zožnete úspech.

 

Tuniak biely sa spomedzi všetkých druhov tuniakov vyznačuje najvyššou kvalitou. Presvedčí znamenitou chuťou, pričom jeho konzistencia je v porovnaní s ostatnými druhmi tuniakov jemnejšia. Loví sa v Biskajskom zálive pri severnom pobreží Španielska – na najznámejšom mieste výskytu obľúbeného tuniaka bieleho.  Následne putuje na konzerváciu, aby z neho vznikli vynikajúce produkty, ktoré presvedčia zákazníkov svojou kvalitou a výnimočnou chuťou. Tuniak sa vždy dokonale hodí na prípravu rozmanitých jedál studenej či teplej kuchyne.

Šetrný výlov

Rybári stále používajú starodávne rybárske techniky spočívajúce v love na udicu a háčik. Každý tuniak biely sa chytí samostatne a vyberajú sa len najlepšie jedince. Na rozdiel od neselektívneho rybolovu nedochádza ku zbytočnému výlovu iných druhov rýb a k poškodzovaniu morského dna. Sezóna rybolovu tuniaka bieleho trvá od júna do októbra. To je obdobie, kedy sa ryby nachádzajú v optimálnej kondícii a sú najvhodnejšie na lov a konzumáciu.

Biely alebo červený tuniak

Tuniak biely  je najvzácnejším a najkvalitnejším  druhom tuniaka. Čo sa týka jeho použitia v gastronómii, jeho mäso má výraznú chuť a mimoriadne jemnú konzistenciu. Okrem toho je farba mäsa v porovnaní s inými druhmi tuniakov oveľa svetlejšia.

Zdravá a mnohostranne využiteľná potravina
Tuniak biely je jednou zo základných surovín stredomorskej kuchyne. Po jeho konzervácii - buď do skla, konzerv alebo moderného balenia typu Gillet – vanička s ľ.o. - si možno bieleho tuniaka vychutnávať kedykoľvek, pretože sa dokonale hodí do každého druhu studenej či teplej kuchyne. Vysoký obsah nenasýtených mastných kyselín, najmä omega 3, robí z tuniaka bieleho nenahraditeľnú súčasť stredomorskej kuchyne. Spomedzi modrých rýb vyniká najširšou paletou pozitívnych vplyvov na ľudské zdravie a pomáha predchádzať srdcovocievnym chorobám.

Tuniak je dôležitým zdrojom antioxidantov, ktoré výrazne znižujú riziko viacerých druhov rakoviny. K jeho mimoriadnym nutričným hodnotám patria aj esenciálne vitamíny, lipidy a minerály prispievajúce k zachovaniu rovnováhy v ľudskom tele.

Prednosťou tuniaka bieleho je aj jeho nízky podiel tuku. Kým červený tuniak má 10% tuku, u bieleho tuniaka je to len 6%.

Tuniak biely je teda významnou súčasťou vyváženej stravy. Konzervovaný tuniak je produktom vysokej kvality, pretože na spracovanie sú určené len     čerstvé,    starostlivo     vybrané exempláre a spracúvajú sa tradičným šetrným spôsobom. Ďalším z jeho pozitív je mnohostrannosť použitia v nekonečnom rade jedál, rýchla a jednoduchá príprava.

*Tuniak dlhoplutvý, nazývaný aj Tuniak biely

8410040151969

Tabuľka dát

Typ balenia
V skle (vrchnák bez BPA)
Podľa nálevu
ECO, Bio Extra Virgin Olive Oil

V rovnakej kategórií

16 ďalších produktov v rovnakej kategórii: