1 konzerva bieleho tuniaka v octovom náleve “Serrats”
6 veľkých čerstvých vajec
4 pekné zemiaky
3 polievkové lyžice domácej majonézy
1 paradajka
Niekoľko plátkov neúdenej alebo jemnej šunky
Opečené rožky
Olivy plnené ančovičkami
Olivový olej a soľ
Príprava
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a smažíme v hojnom množstve olivového oleja, kým nie sú dokonale vysmažené. Z hotových zemiakov necháme odkvapkať prebytočný olej a dáme ich do misky, v ktorej sme vyšľahali 4 vajcia s troškou soli.
Dáme na antiadhéznu panvicu a urobíme hustú omeletu (musí však zostať šťavnatá). Necháme schladiť.
Omeletu dáme na tanier, na ktorom ju budeme podávať. Uložíme na ňu vrstvu plátkov neúdenej šunky.
V miske zmiešame majonézu, bieleho tuniaka a kúsočky olív.
Zmes nanesieme na šunku a na ňu poukladáme kolieska paradajky. Posolíme a prikryjeme celými listami hlávkového šalátu.
Zvlášť vyšľaháme zvyšné 2 vajcia a na panvici urobíme placku tenkú a okrúhlu ako palacinka.
Touto plackou prikryjeme tortu.
Bok torty potrieme majonézou a podľa obrázka obložíme opečenými rožkami. Tortu môžeme ozdobiť stuhou.
Všetky komentáre