Chrbát z ostrieža morského na smotane s kaviárom z ježovky
Suroviny
- 1 konzerva kaviáru z ježovky "Serrats"
- 1 ostriež morský
- 2 alebo 3 polievkové lyžice smotany
- 1 lyžička masla
- Soľ
Príprava
- Na rybnom trhu požiadame, aby nám pripravili chrbtovú časť z ostrieža morského.
- Vyhrejeme rúru na 180°C a dáme piecť posolené plátky z chrbta ostrieža.
- Pečieme asi 10 minút.
- Medzitým dáme na malú rajničku rozpustiť 1 lyžičku masla.
- Keď je maslo teplé, odstavíme z ohňa a pridáme kaviár z ježovky.
- Trochu premiešame a pridáme 2 alebo 3 polievkové lyžice čerstvej smotany.
- Znova dáme na oheň ohriať a odstavíme skôr, než sa začne variť.
- Upečeného ostrieža dáme do misy a polejeme smotanou s kaviárom z ježovky.
Všetky komentáre