Farebný tuniakový šalát s marinovanou zeleninou
Teraz v polovici týždňa sa dostávame so šalátom plným chutí a farieb; jedno z tých jedál, ktoré postupne cez oči urobia pre jazýčky obrovskú radosť. Tento jarný šalát nám ukazuje, že je skutočným umelcom chutí.
Ingrediencie:
Biely tuniak SERRATS - 115g / 112g
Gurmánska zmes šalátov
Paradajka
paprika
Zelené mleté korenie
Mrkva
Uhorka - malá
Jarná cibuľka
Hrozienka
obyčajný ananás
kapary
extra panenský olivový olej
Jablčný ocot
Soľ
Čierne korenie
Príprava:
Marinovaná uhorka a nakladaná zelenina:
- Ošúpanú a veľmi jemne nakrájanú uhorku vložíme do zmesi z dvoch lyžíc jablčného octu, jednej lyžice vody, bieleho korenia a dezertnej lyžičky cukru. Necháme ho tam pol hodiny.
- Nakladanú zeleninu si môžeme nechať pripraviť vopred: papriku a mrkvu marinujeme rovnako ako uhorky;
(Pri marinovaní niekoľko dní sa zelenina dobre nakladá)
Prezentácia – najprv jedia oči:
Spodok pomerne veľkého taniera prikryjeme uhorkou.
Do stredu dáme prstenec – formu , na ktorý naukladáme šalát, na malé kúsky nakrájaný ananás, hrozienka a nakrájanú cibuľu.
Obložíme ošúpanou a jemnou paradajkou.
Dozdobíme s tuniakom bielym (SERRATS) rozmiestneným po kruhu a ozdobíme bobuľami kapary.
V čase podávania sa okolo neho poukladajte kyslé uhorky.
Krúžok odstránime a podávame.
Šalát plný chutí a farieb... Ďakujeme SERRATS.
Prajeme Vám dobrú chuť.
Všetky komentáre