Stredomorský šalát – wakame s tuniakom bielym SERRATS
«Sapore Di Mare»
Skúšali ste už morské riasy wakame? Jeho použitie je veľmi bežné v japonskej a kórejskej kuchyni, najmä v polievkach a šalátoch, a má veľmi zvláštnu morskú príchuť. Okrem toho obsahuje aj avokádo, cherry paradajky a na kocky nakrájaný kozí syr. Výsledkom je bohatý šalát v tvare koruny, veľmi svieži a jednoduchý na prípravu. Až tak, že to budeme mať hotové za 5 minút.
Ingrediencie
Biely tuniak serrats - 100 g
Cherry paradajky
Morské riasy Wakame - 100 g
Kocky kozieho syra - 50 g
Avokádo - 1/2
Papriky
Rozmarín
extra panenský olivový olej
Vypracovanie
- Nakrájajte polovicu avokáda, dajte mu požadovaný tvar a položte ho do stredu taniera.
- Začnime od okraja taniera smerom do stredu a umiestňujeme ingrediencie v tomto poradí: urobíme kruh s riasou wakame; na vrch poukladáme cherry paradajky prekrojené na polovicu, pričom medzi paradajkami necháme medzery; trochu viac do stredu urobíme ďalší kruh s filet z tuniaka bieleho (Serrats), ktorý obklopuje avokádo; a nakoniec medzi polovice cherry paradajok poukladáme kocky kozieho syra.
- Do avokáda pridáme extra panenský olivový olej a štipku papriky a rozmarínu.
Všetky komentáre