Stredomorský šalát – wakame s tuniakom bielym SERRATS

Stredomorský šalát – wakame s tuniakom bielym SERRATS

«Sapore Di Mare»

Skúšali ste už morské riasy wakame? Jeho použitie je veľmi bežné v japonskej a kórejskej kuchyni, najmä v polievkach a šalátoch, a má veľmi zvláštnu morskú príchuť. Okrem toho obsahuje aj avokádo, cherry paradajky a na kocky nakrájaný kozí syr. Výsledkom je bohatý šalát v tvare koruny, veľmi svieži a jednoduchý na prípravu. Až tak, že to budeme mať hotové za 5 minút.

 
Ingrediencie

     Biely tuniak serrats - 100 g

    Cherry paradajky

    Morské riasy Wakame - 100 g

    Kocky kozieho syra - 50 g

    Avokádo - 1/2

    Papriky

    Rozmarín

    extra panenský olivový olej

 

Vypracovanie

  1. Nakrájajte polovicu avokáda, dajte mu požadovaný tvar a položte ho do stredu taniera.
  2. Začnime od okraja taniera smerom do stredu a umiestňujeme ingrediencie v tomto poradí: urobíme kruh s riasou wakame; na vrch poukladáme cherry paradajky prekrojené na polovicu, pričom medzi paradajkami necháme medzery; trochu viac do stredu urobíme ďalší kruh s filet z tuniaka bieleho (Serrats), ktorý obklopuje avokádo; a nakoniec medzi polovice cherry paradajok poukladáme kocky kozieho syra.
  3. Do avokáda pridáme extra panenský olivový olej a štipku papriky a rozmarínu.

 TB_007_ensalada-algas-wakame-bonito-361x460.jpg

Všetky komentáre