Paradajkový šalát s COGOTE – horná chrbtová časť / Tuniak biely (dlhoplutvý) Thunnus Alalunga / SERRATS
Keďže sa jedná o kvalitu, je potrebných naozaj veľmi málo ingrediencií. Dôkazom toho je lahodný paradajkový šalát s COGOTE – Tuniak Biely SERRATS. Počas leta, nič sa nevyrovná chutnej paradajke s tuniakom bielym a s paprikou (baranie rohy) ... A ak použijeme aj jednu z najvzácnejších častí tuniaka bieleho, ako je COGOTE – šija (horná záhlavná časť), ten pôžitok je neopísateľný. Pretože COGOTE je jednou z najviac neznámych častí Tuniaka bieleho, možno preto, že existuje len veľmi málo výrobcov, ktorý zachovajú túto tradíciu nedotknutú. A spolu s ventrescou (brušná časť) je to jedna z najkrajších a najchutnejších častí našej milovanej «thunnus allalunga» alebo «bonito del norte» (Tuniak biely) a nachádza sa v strednom bode šťavnatosti a hladkej textúry medzi Lomos a ventrescou. Okrem toho sa dnes postaráme o každý detail tohto šalátu, jednoduchého, ale lahodného, s himalájskou ružovou soľou, nádychom korenia...
Ingrediencie:
čerstvá paradajka – podľa vlastného výberu
COGOTE – horná záhlavná časť Tuniak biely SERRATS
chilli papričky alebo Baranie rohy
Himalájska ružová soľ
čerstvo mleté čierne korenie
Olivový olej - (zo samotnej konzervy)
Vypracovanie:
Paradajku nakrájajte na plátky a vložte do misky.
Na vrch dáme COGOTE filety z Tuniaka bieleho.
Pridajte niekoľko nakrájaných paprík a dve celé na ozdobenie.
Všetky komentáre