Cícerový šalát s Tuniakom bielym (LOMOS – chrbtová časť) SERRATS
Cícerový šalát s Tuniakom bielym (LOMOS – chrbtová časť) SERRATS
August začíname receptom na cícerový šalát s tuniakom bielym, ideálny na to, aby sme v najslnečnejších letných dňoch naďalej konzumovali strukoviny.
Ingrediencie:
Tuniak biely v olivovom oleji (LOMOS- chrbtová časť)
Zelené mleté korenie
Cherry paradajky (alebo Kumato)
Jarná cibuľka
jemný cesnak
pažítka
kapary (iba na dochutenie)
čierne olivy
Mrkva
varené vajce
panenský olivový olej
Ocot
Soľ
Čierne mleté korenie
sladká mletá paprika
Príprava:
Cícer necháme pár hodín namočiť a uvaríme v tlakovom hrnci s vodou a soľou. „Alebo si použijeme zasterilizovaný cícer“.
Po uvarení scedíme a odložíme.
Na panvici s olivovým olejom opečieme na miernom ohni celé zelené papriky. Opečené ich vyberieme a na tej istej panvici zľahka orestujeme jarnú cibuľku a mladý cesnak nakrájaný na malé kúsky.
Vajíčka uvaríme.
V šalátovej miske zmiešame všetky ingrediencie.
Dochutíme olivovým olejom a octom podľa chuti, dochutíme soľou, korením a posypeme sladkou paprikou.
V momente podávania obložíme filetami z tuniaka bieleho a vajíčkom uvareným natvrdo a pridáme trochu nasekanej pažítky.
Rýchly, jednoduchý a chutný recept. Stredomorská kuchyňa.
Ďakujeme za pozornosť a prajeme Vám dobrú chuť.
Všetky komentáre