Cícerový šalát s Tuniakom bielym (LOMOS – chrbtová časť) SERRATS

Cícerový šalát s Tuniakom bielym (LOMOS – chrbtová časť) SERRATS

Cícerový šalát s Tuniakom bielym (LOMOS – chrbtová časť) SERRATS

 

August začíname receptom na cícerový šalát s tuniakom bielym, ideálny na to, aby sme v najslnečnejších letných dňoch naďalej konzumovali strukoviny.

 

Ingrediencie:

 

    Varený cícer

    Tuniak biely v olivovom oleji (LOMOS- chrbtová časť)

    Zelené mleté korenie

    Cherry paradajky (alebo Kumato)

    Jarná cibuľka

    jemný cesnak

    pažítka

    kapary (iba na dochutenie)

    čierne olivy

    Mrkva

    varené vajce

    panenský olivový olej

    Ocot

    Soľ

    Čierne mleté korenie

    sladká mletá paprika

 

Príprava:

 

    Cícer necháme pár hodín namočiť a uvaríme v tlakovom hrnci s vodou a soľou. „Alebo si použijeme zasterilizovaný cícer“.

    Po uvarení scedíme a odložíme.

    Na panvici s olivovým olejom opečieme na miernom ohni celé zelené papriky. Opečené ich vyberieme a na tej istej panvici zľahka orestujeme jarnú cibuľku a mladý cesnak nakrájaný na malé kúsky.

    Vajíčka uvaríme.

    V šalátovej miske zmiešame všetky ingrediencie.

    Dochutíme olivovým olejom a octom podľa chuti, dochutíme soľou, korením a posypeme sladkou paprikou.

    V momente podávania obložíme filetami z tuniaka bieleho a vajíčkom uvareným natvrdo a pridáme trochu nasekanej pažítky.

 

Rýchly, jednoduchý a chutný recept. Stredomorská kuchyňa.

Ďakujeme za pozornosť a prajeme Vám dobrú chuť.

Všetky komentáre