Cibuľa plnená tuniakom žltoplutvým
Suroviny
- 200 g tuniaka žltoplutvého v olivovom oleji “Serrats”
- 2 cibule
- 1⁄2 vajca natvrdo
- 1 pečená paprika
- Domáca paradajková šťava
- Olivový olej
- Petržlenová vňať
- Soľ
Príprava
- Cibule ošúpeme a zrežeme im vršok do tvaru klobúčika. Opatrne ich vydlabeme.
- Potom si pripravíme plnku. Pečenú papriku a polovicu vajca natvrdo pokrájame na drobné kúsky.
- Pridáme nadrobno nakrájaného tuniaka žltoplutvého, jednu alebo dve polievkové lyžice paradajkovej šťavy a zamiešame.
- Cibule naplníme plnkou.
- Na dno zapekacej misy nalejeme trochu oleja a vložíme naplnené cibule.
- Predhrejeme rúru na 200o. Keď dosiahne túto teplotu, vložíme do nej zapekaciu misu s cibuľamia necháme piecť 30-40 minút.
- Cibule môžeme pred podávaním podliať paradajkovou šťavou a posypať petržlenovou vňaťou.
Všetky komentáre