Zelené fazuľové struky s vajcom a biskajskými ančovičkami

Zelené fazuľové struky s vajcom a biskajskými ančovičkami

Suroviny

  • 1 konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu “Serrats”
  • 2 vajcia
  • Zelené fazuľové struky
  • Olivový olej
  • Ocot
  • Čerstvo pomleté čierne korenie

Príprava

  • Vajcia varíme v závislosti od ich veľkosti 6 až 8 minút, aby žĺtok zostal vláčny. Je to veľmi dôležité.
  • Fazuľové struky umyjeme, nakrájame na pásiky a 5 minút ich povaríme.
  • Medzitým si pripravíme octovú zálievku z 1 poloplnej polievkovej lyžice oleja z ančovičiek, z 2 nie celkom plných lyžíc olivového oleja, 1 plnej polievkovej lyžice octu a trošky korenia.
  • Vyberieme si 3 filety z ančovičiek, ktoré môžeme nechať celé, alebo nakrájať na kúsky tak, abysme v každom súste cítili trochu ančovičky.
  • Uvarené struky scedíme a zľahka ich premiešame s ančovičkami a octovou zálievkou.
  • Napokon dáme hotovú zmes do misky a navrch položíme uvarené vajcia (prekrojené alebo celé).

Všetky komentáre