Námornícka torta s bielym tuniakom a krevetami
Rúru vyhrejeme na 200 C. Rozvinieme plát krehkého maslového cesta a uložíme ho na dno tortovej formy. Cesto na viacerých miestach popicháme vidličkou a prikryjeme alobalom, ktorý dobre pritlačíme ku stenám formy (aby sa počas pečenia nezošmykol).
Torta Šarlota plnená bielym tuniakom
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na plátky a smažíme v hojnom množstve olivového oleja, kým nie sú dokonale vysmažené. Z hotových zemiakov necháme odkvapkať prebytočný olej a dáme ich do misky, v ktorej sme vyšľahali 4 vajcia s troškou soli.
Zemiaky plnené bielym tuniakom a krevetami “na tradičný spôsob”
Krevety povaríme tri alebo štyri minúty a necháme ich vychladnúť. Zemiaky v šupe varíme podľa veľkosti asi 20 minút, alebo tak dlho, aby sa do nich dala ľahko zapichnúť vidlička. Vychladnuté zemiaky ošúpeme a prekrojíme po dĺžke.