Ančovičky z Biskajského zálivu v chrumkavom obale

Ančovičky z Biskajského zálivu v chrumkavom obale

Suroviny

  • Jedna konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu v olivovom oleji “Serrats” • Jeden baklažán
  • Múka na obaľovanie
  • Trstinový med
  • Olivový olej a soľ

Príprava

  • Baklažán narežeme na tenučké plátky. Na niekoľko minút ich dáme do misky so slanou vodou, aby stratili horkú chuť (prikryjeme ich, aby nezoxidovali).
  • Pripravíme si múku na obaľovanie.
  • Plátky baklažánu necháme odkvapkať a dobre ich vysušíme. Posolíme ich a obalíme.
  • Obalené plátky vypražíme na rozpálenom oleji a odložíme ich na hárok papiera na pečenie, kde z nich odtečie prebytočný olej.
  • Napokon ich pripravíme na servírovanie: vypražené plátky poukladáme na tácku. Na každý plátok dáme po jednej ančovičke a po povrchu polejeme trochou trstinového medu (je tmavší a tekutejší než včelí med).
  • Treba ich podávať a jesť ešte teplé, kým chrumkavý obal nezmäkne.

Všetky komentáre