Jedna konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu v olivovom oleji “Serrats” • Jeden baklažán
Múka na obaľovanie
Trstinový med
Olivový olej a soľ
Príprava
Baklažán narežeme na tenučké plátky. Na niekoľko minút ich dáme do misky so slanou vodou, aby stratili horkú chuť (prikryjeme ich, aby nezoxidovali).
Pripravíme si múku na obaľovanie.
Plátky baklažánu necháme odkvapkať a dobre ich vysušíme. Posolíme ich a obalíme.
Obalené plátky vypražíme na rozpálenom oleji a odložíme ich na hárok papiera na pečenie, kde z nich odtečie prebytočný olej.
Napokon ich pripravíme na servírovanie: vypražené plátky poukladáme na tácku. Na každý plátok dáme po jednej ančovičke a po povrchu polejeme trochou trstinového medu (je tmavší a tekutejší než včelí med).
Treba ich podávať a jesť ešte teplé, kým chrumkavý obal nezmäkne.
Všetky komentáre