Závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým

Závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým

Suroviny

  • 2 konzervy tuniaka žltoplutvého v olivovom oleji “Serrats” 
  • 1 konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu “Serrats”
  • 2 cukety
  • 2 polievkové lyžice kapár
  • 12 zelených vykôstkovaných olív 
  • 3 zrelé paradajky
  • Olivový extra panenský olej
  • Bazalka
  • Korenie a soľ

Príprava

  • Cukety umyjeme a pozdĺžne ich nakrájame na pásiky. Tie zľahka osmažíme na panvici s minimálnym množstvom oleja. Necháme ich odkvapkať a na chvíľu ich odložíme.
  • Nadrobno pokrájame kapary, olivy, ančovičky a niekoľko lístkov bazalky. Potom pridáme odkvapkaného tuniaka žltoplutvého.
  • Vzniknutú zmes nanesieme na pásiky cukety a zvinieme ich.
  • Olúpeme paradajky, zbavíme ich semienok a nakrájame na pásiky.
  • Asi na 2 minúty ich dáme do mikrovlnnej rúry. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme trochou olivového oleja.
  • Hotové závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým ozdobíme kaparami a bazalkou. Podávame s paradajkou.

Všetky komentáre