2 konzervy tuniaka žltoplutvého v olivovom oleji “Serrats”
1 konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu “Serrats”
2 cukety
2 polievkové lyžice kapár
12 zelených vykôstkovaných olív
3 zrelé paradajky
Olivový extra panenský olej
Bazalka
Korenie a soľ
Príprava
Cukety umyjeme a pozdĺžne ich nakrájame na pásiky. Tie zľahka osmažíme na panvici s minimálnym množstvom oleja. Necháme ich odkvapkať a na chvíľu ich odložíme.
Nadrobno pokrájame kapary, olivy, ančovičky a niekoľko lístkov bazalky. Potom pridáme odkvapkaného tuniaka žltoplutvého.
Vzniknutú zmes nanesieme na pásiky cukety a zvinieme ich.
Olúpeme paradajky, zbavíme ich semienok a nakrájame na pásiky.
Asi na 2 minúty ich dáme do mikrovlnnej rúry. Osolíme, okoreníme a pokvapkáme trochou olivového oleja.
Hotové závitky z cukety plnené tuniakom žltoplutvým ozdobíme kaparami a bazalkou. Podávame s paradajkou.
Všetky komentáre