Lodičky z lístkového cesta plnené bielym tuniakom

Lodičky z lístkového cesta plnené bielym tuniakom

Suroviny

  • 1 konzerva hornej chrbtovej časti bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
  • 1 plát lístkového cesta
  • 1 polievková lyžica medu
  • 1 plátok jemnej šunky
  • Paradajkový pretlak
  • Kocky balkánskeho syra s provensalskými bylinkami
  • Zmes syrov na zapečenie
  • Mladý cesnak
  • Oregano
  • Olivový olej

Príprava

Lodičky:
  • Predhrejeme rúru na 180-200o.
  • Na tvarovanie lodičiek z cesta použijeme prázdnu
  • a umytú konzervu chrbtovej časti bieleho tuniaka. Konzervu zvonka obalíme jednou štvrtinou plátu lístkového cesta. Cesto pritlačíme ku konzerve tak, aby sme vymodelovali jej tvar. Prečievajúce okraje cesta odrežeme.
  • V mištičke zmiešame med s troškou vody a na 15 minút ju dáme do mikrovlnnej rúry. Keď sa zmes rozpustí, potrieme ňou lístkové cesto a dáme ho piecť do rúry tak, aby otvorená strana konzervy bola dolu. Pečieme 10 minút.
  • Vyberieme z rúry, oddelíme konzervu a postup zopakujeme ešte trikrát.
Naplnenie:
  • Do lodičiek nalejeme tenkú vrstvu paradajkového pretlaku a pridáme trochu oregana. Do dvoch lodičiek vložíme plátok jemnej šunky. Pokračujeme vrstvou zmesi syrov na zapekanie. Lodičky odložíme.
  • Do ďalších dvoch lodičiek nasypeme nadrobno nasekaný mladý cesnak, ktorý sme predtým pokvapkali olejom a dali na polminúty do mikrovlnnej rúry. Pridáme kocky balkánskeho syra s provensalskými bylinkami.
  • Do všetkých 4 lodičiek poukladáme nie úplne odkvapkané plátky z chrbta bieleho tuniaka.
  • Povrch posypeme malým množstvom syra na zapekanie a troškou oregana.
  • Na záver dáme lodičky na niekoľko minút do vypnutej, ale ešte teplej rúry, kým sa syr patrične neroztopí.

Všetky komentáre