1 konzerva hornej chrbtovej časti bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
1 plát lístkového cesta
1 polievková lyžica medu
1 plátok jemnej šunky
Paradajkový pretlak
Kocky balkánskeho syra s provensalskými bylinkami
Zmes syrov na zapečenie
Mladý cesnak
Oregano
Olivový olej
Príprava
Lodičky:
Predhrejeme rúru na 180-200o.
Na tvarovanie lodičiek z cesta použijeme prázdnu
a umytú konzervu chrbtovej časti bieleho tuniaka. Konzervu zvonka obalíme jednou štvrtinou plátu lístkového cesta. Cesto pritlačíme ku konzerve tak, aby sme vymodelovali jej tvar. Prečievajúce okraje cesta odrežeme.
V mištičke zmiešame med s troškou vody a na 15 minút ju dáme do mikrovlnnej rúry. Keď sa zmes rozpustí, potrieme ňou lístkové cesto a dáme ho piecť do rúry tak, aby otvorená strana konzervy bola dolu. Pečieme 10 minút.
Vyberieme z rúry, oddelíme konzervu a postup zopakujeme ešte trikrát.
Naplnenie:
Do lodičiek nalejeme tenkú vrstvu paradajkového pretlaku a pridáme trochu oregana. Do dvoch lodičiek vložíme plátok jemnej šunky. Pokračujeme vrstvou zmesi syrov na zapekanie. Lodičky odložíme.
Do ďalších dvoch lodičiek nasypeme nadrobno nasekaný mladý cesnak, ktorý sme predtým pokvapkali olejom a dali na polminúty do mikrovlnnej rúry. Pridáme kocky balkánskeho syra s provensalskými bylinkami.
Do všetkých 4 lodičiek poukladáme nie úplne odkvapkané plátky z chrbta bieleho tuniaka.
Povrch posypeme malým množstvom syra na zapekanie a troškou oregana.
Na záver dáme lodičky na niekoľko minút do vypnutej, ale ešte teplej rúry, kým sa syr patrične neroztopí.
Všetky komentáre