Košíčky s bielym tuniakom a ančovičkami z Biskajského zálivu

Košíčky s bielym tuniakom a ančovičkami z Biskajského zálivu

Suroviny (na 6 košíčkov)

  • Jedna konzerva bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”  
  • Tri filety ančovičiek z Biskajského zálivu “Serrats”
  • 3 listy štrúdľového cesta
  • 6 prepeličích vajec
  • 6 polievkových lyžíc cibuľovej marmelády
  • 6 koliesok salámového kozieho syra
  • Maslo na potretie
  • Mletá paprika

Príprava

  • Každý list štrúdľového cesta rozkrojíme na štyri štvorce. Do formičky na puding alebo na mafin uložíme štvorec cesta a dôkladne ho potrieme roztopeným maslom.
  • Na prvý štvorec cesta položíme druhý štvorec tak, aby vznikol tulipán (pozri obrázok).Cesto zaťažíme niekoľkými zrnkami surového cíceru (tie potom dáme preč) a pečieme pri 150 stupňoch necelých päť minút. Len čo tulipány začínajú chytať farbu, vytiahneme ich z rúry. Vyberieme cícer a necháme ich vychladnúť.
  • Na dno vychladnutých tulipánov dáme za lyžičku cibuľovej marmelády.
  • Potom pridáme pekný kúsok bieleho tuniaka.
  • Medzitým si na panvici opečieme do zlatista kolieska salámového kozieho syra.
  • Do zlatista opečeným kolieskom syra prikryjeme tuniaka.
  • Na vrch položíme prepeličie vajce, ktoré sme nerozmiešané usmažili napanvici. Ozdobíme ho mletou paprikou a polovičkou filety z ančovičky.

Všetky komentáre