Jedna konzerva bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
Tri filety ančovičiek z Biskajského zálivu “Serrats”
3 listy štrúdľového cesta
6 prepeličích vajec
6 polievkových lyžíc cibuľovej marmelády
6 koliesok salámového kozieho syra
Maslo na potretie
Mletá paprika
Príprava
Každý list štrúdľového cesta rozkrojíme na štyri štvorce. Do formičky na puding alebo na mafin uložíme štvorec cesta a dôkladne ho potrieme roztopeným maslom.
Na prvý štvorec cesta položíme druhý štvorec tak, aby vznikol tulipán (pozri obrázok).Cesto zaťažíme niekoľkými zrnkami surového cíceru (tie potom dáme preč) a pečieme pri 150 stupňoch necelých päť minút. Len čo tulipány začínajú chytať farbu, vytiahneme ich z rúry. Vyberieme cícer a necháme ich vychladnúť.
Na dno vychladnutých tulipánov dáme za lyžičku cibuľovej marmelády.
Potom pridáme pekný kúsok bieleho tuniaka.
Medzitým si na panvici opečieme do zlatista kolieska salámového kozieho syra.
Do zlatista opečeným kolieskom syra prikryjeme tuniaka.
Na vrch položíme prepeličie vajce, ktoré sme nerozmiešané usmažili napanvici. Ozdobíme ho mletou paprikou a polovičkou filety z ančovičky.
Všetky komentáre