Paradajky plnené bielym tuniakom, s ovčím syrom Idiazabal

Paradajky plnené bielym tuniakom, s ovčím syrom Idiazabal

Suroviny (pre 2 osoby)

  • pohár bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”, 250 g
  • 6 strapcových paradajok
  • 50 g tvrdého ovčieho syra Idiazabal
  • 1 cibuľa
  • Ocot
  • Štipka sladkej papriky
  • Soľ
  • Celozrnný chlieb
  • Olej z tekvicových jadier (alebo panenský olivový olej)

Príprava

  • Paradajky umyjeme.
  • Nožom odrežeme vrch každej paradajky. Pomocou nožíka a malej lyžičky vydlabeme paradajky a vybraté vnútro odložíme.
  • Nadrobno nakrájame štvrťku cibule.
  • Vybraté vnútro paradajok zmiešame s cibuľou, pridáme trochu soli, pár kvapiek octu a štipku sladkej papriky. Rozmixujeme tak, aby sme dostali jemnú a hustú paradajkovú omáčku, podobnú gazpachu.
  • K paradajkovej omáčke potom pridáme bieleho tuniaka a opatrne premiešame, aby sa nám tuniak príliš nerozmrvil.
  • Paradajky naplníme zmesou a každú naplnenú paradajku posypeme nastrúhaným tvrdým ovčím syrom Idiazabal.
  • Môžeme podávať s hriankami z celozrnného chleba, pokvapkanými panenským olivovým olejom.

Všetky komentáre