pohár bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”, 250 g
6 strapcových paradajok
50 g tvrdého ovčieho syra Idiazabal
1 cibuľa
Ocot
Štipka sladkej papriky
Soľ
Celozrnný chlieb
Olej z tekvicových jadier (alebo panenský olivový olej)
Príprava
Paradajky umyjeme.
Nožom odrežeme vrch každej paradajky. Pomocou nožíka a malej lyžičky vydlabeme paradajky a vybraté vnútro odložíme.
Nadrobno nakrájame štvrťku cibule.
Vybraté vnútro paradajok zmiešame s cibuľou, pridáme trochu soli, pár kvapiek octu a štipku sladkej papriky. Rozmixujeme tak, aby sme dostali jemnú a hustú paradajkovú omáčku, podobnú gazpachu.
K paradajkovej omáčke potom pridáme bieleho tuniaka a opatrne premiešame, aby sa nám tuniak príliš nerozmrvil.
Paradajky naplníme zmesou a každú naplnenú paradajku posypeme nastrúhaným tvrdým ovčím syrom Idiazabal.
Môžeme podávať s hriankami z celozrnného chleba, pokvapkanými panenským olivovým olejom.
Všetky komentáre