Zeleninový kornút s bielym tuniakom
Suroviny
- 150 g bieleho tuniaka vo vlastnej šťave alebo v olivovom oleji “Serrats”
- 1 cibuľa, nakrájaná na tenké pierka
- 2 červené papriky a 2 žlté papriky, nakrájané po dĺžke na tenké pásiky
- 3polievkové lyžice nasekanej pažítky
- 2 malé lyžičky balzamikového octu s príchuťou pomaranča
- 4 pšeničné placky
- Hotová zmes rôznych druhov hlávkového šalátu
Príprava
- Speníme cibuľu a papriky, ktoré sme nakrájali po dĺžke na tenké pásiky, potom necháme na strednom ohni ešte 10 - 12 minút.
- Osolíme a okoreníme, pridáme nasekanú pažítku. Necháme vychladnúť.
- K zelenine pridáme bieleho tuniaka a 2 malé lyžičky balzamikového octu s príchuťou pomaranča.
- Každú pšeničnú placku vystelieme listami rôznych druhov hlávkového šalátu a naplníme pripravenou plnkou.
- Skrútime placku tak, aby vznikol kornút, a ihneď podávame.
Všetky komentáre