Zeleninový kornút s bielym tuniakom

Zeleninový kornút s bielym tuniakom

Suroviny

  • 150 g bieleho tuniaka vo vlastnej šťave alebo v olivovom oleji “Serrats”
  • 1 cibuľa, nakrájaná na tenké pierka
  • 2 červené papriky a 2 žlté papriky, nakrájané po dĺžke na tenké pásiky
  • 3polievkové lyžice nasekanej pažítky
  • 2 malé lyžičky balzamikového octu s príchuťou pomaranča
  • 4 pšeničné placky
  • Hotová zmes rôznych druhov hlávkového šalátu

Príprava

  • Speníme cibuľu a papriky, ktoré sme nakrájali po dĺžke na tenké pásiky, potom necháme na strednom ohni ešte 10 - 12 minút.
  • Osolíme a okoreníme, pridáme nasekanú pažítku. Necháme vychladnúť.
  • K zelenine pridáme bieleho tuniaka a 2 malé lyžičky balzamikového octu s príchuťou pomaranča.
  • Každú pšeničnú placku vystelieme listami rôznych druhov hlávkového šalátu a naplníme pripravenou plnkou.
  • Skrútime placku tak, aby vznikol kornút, a ihneď podávame.

Všetky komentáre