Závitok z bieleho tuniaka s baklažánovo-paprikovým pyré
Suroviny
- 1 pohár bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”, 250 g
- Ryžový papier na orientálne závitky
- 1 červená paprika na pečenie
- 1 baklažán
- 1 paradajka
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- Olej
- Ocot
- Soľ
Príprava
- Papriku, baklažán, paradajku a cibuľu upečieme. Necháme ich vychladiť a šťavu, ktorú pustili, si odložíme.
- Vychladnutú zeleninu olúpeme a roztlačíme s trochou oleja, octu a soli.
- Potom si podľa návodu výrobcu prichystáme ryžový papier. Na niekoľko sekúnd sa namočí do horúcej vody a nechá sa osušiť na čistej suchej utierke.
- Do stredu papiera rovnomerne nanesieme pyré.
- Naň poukladáme kúsky z chrbtovej časti bieleho tuniaka.
- Napokon papier zakrútime na spôsob balíčkov, ktoré ihneď podávame.
Všetky komentáre