Závitok z bieleho tuniaka s baklažánovo-paprikovým pyré

Závitok z bieleho tuniaka s baklažánovo-paprikovým pyré

Suroviny

  • 1 pohár bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”, 250 g
  • Ryžový papier na orientálne závitky
  • 1 červená paprika na pečenie
  • 1 baklažán
  • 1 paradajka
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Olej
  • Ocot
  • Soľ

Príprava

  • Papriku, baklažán, paradajku a cibuľu upečieme. Necháme ich vychladiť a šťavu, ktorú pustili, si odložíme.
  • Vychladnutú zeleninu olúpeme a roztlačíme s trochou oleja, octu a soli.
  • Potom si podľa návodu výrobcu prichystáme ryžový papier. Na niekoľko sekúnd sa namočí do horúcej vody a nechá sa osušiť na čistej suchej utierke.
  • Do stredu papiera rovnomerne nanesieme pyré.
  • Naň poukladáme kúsky z chrbtovej časti bieleho tuniaka.
  • Napokon papier zakrútime na spôsob balíčkov, ktoré ihneď podávame.

Všetky komentáre