Prekladaný chrumkavý baklažán s hubami a kúskami z chrbta bieleho tuniaka

Prekladaný chrumkavý baklažán s hubami a kúskami z chrbta bieleho tuniaka

Suroviny

  • 1 konzerva hornej chrbtovej časti bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats” 
  • 1⁄2 baklažánu
  • 18 malých hlív
  • 1⁄2 zelenej papriky
  • 1 kvapka whisky
  • Olivový olej
  • Čierne korenie a soľ

Príprava

  • Nakrájame baklažán na 8 tenkých plátkov a vysmažíme ich do chrumkava. Plátky odložíme na hárok papiera na pečenie, aby z nich odtiekol prebytočný olej.
  • Papriku nakrájame po dĺžke na tenké pásiky.
  • Huby a papriku niekoľko minút smažíme na panvici s trochou oleja.
  • Pridáme malé kúsky z hornej chrbtovej časti bieleho tuniaka.
  • Osolíme a okoreníme, prilejeme trochu whisky a flambujeme.
  • Na záver upravíme na tanieri: uložíme vrstvu baklažánu, 3 huby, 3 kúsky tuniaka a prikryjeme ďalšou vrstvou baklažánu. Opakujeme, kým nevzniknú 3 poschodia a zakončíme plátkom baklažánu.

Všetky komentáre