1 konzerva hornej chrbtovej časti bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
1⁄2 baklažánu
18 malých hlív
1⁄2 zelenej papriky
1 kvapka whisky
Olivový olej
Čierne korenie a soľ
Príprava
Nakrájame baklažán na 8 tenkých plátkov a vysmažíme ich do chrumkava. Plátky odložíme na hárok papiera na pečenie, aby z nich odtiekol prebytočný olej.
Papriku nakrájame po dĺžke na tenké pásiky.
Huby a papriku niekoľko minút smažíme na panvici s trochou oleja.
Pridáme malé kúsky z hornej chrbtovej časti bieleho tuniaka.
Osolíme a okoreníme, prilejeme trochu whisky a flambujeme.
Na záver upravíme na tanieri: uložíme vrstvu baklažánu, 3 huby, 3 kúsky tuniaka a prikryjeme ďalšou vrstvou baklažánu. Opakujeme, kým nevzniknú 3 poschodia a zakončíme plátkom baklažánu.
Všetky komentáre