Veža z biskajských ančovičiek a brušnej časti bieleho tuniaka s kyslou zálievkou

Veža z biskajských ančovičiek a brušnej časti bieleho tuniaka s kyslou zálievkou

Suroviny

  • 1 konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu v olivovom oleji “Serrats” 
  • 1 konzerva brušnej časti bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
  • 1 paradajka
  • 2 pečené červené papričky
  • 6 až 8 malých kyslých uhoriek 
  • 1⁄2 cibule
  • Ocot z Modeny
  • Olivový olej

Príprava

  • Zmiešame olivový olej s octom z Modeny a odložíme nabok. (Ak ich spolu uvaríme, dbáme, aby sa potom neoddelili ...).
  • Nadrobno nakrájame paradajku, červené papričky, uhorky a odložíme.
  • Na tanier položíme okrúhlu formu a jej dno vystelieme tuniakom. Na tuniaka dáme niekoľko polievkových lyžíc nakrájanej zeleniny a polejeme malým množstvom kyslej zálievky.
  • Prikryjeme ančovičkami z Biskajského zálivu a znova nanesieme niekoľko polievkových lyžíc zeleniny. Opäť pridáme trochu kyslej zálievky.
  • Na záver ozdobíme podľa fotografie niekoľkými ančovičkami z Biskajského zálivu a tuniakom.

Všetky komentáre