Veža z biskajských ančovičiek a brušnej časti bieleho tuniaka s kyslou zálievkou
20. Oct 2020
Suroviny
1 konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu v olivovom oleji “Serrats”
1 konzerva brušnej časti bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
1 paradajka
2 pečené červené papričky
6 až 8 malých kyslých uhoriek
1⁄2 cibule
Ocot z Modeny
Olivový olej
Príprava
Zmiešame olivový olej s octom z Modeny a odložíme nabok. (Ak ich spolu uvaríme, dbáme, aby sa potom neoddelili ...).
Nadrobno nakrájame paradajku, červené papričky, uhorky a odložíme.
Na tanier položíme okrúhlu formu a jej dno vystelieme tuniakom. Na tuniaka dáme niekoľko polievkových lyžíc nakrájanej zeleniny a polejeme malým množstvom kyslej zálievky.
Prikryjeme ančovičkami z Biskajského zálivu a znova nanesieme niekoľko polievkových lyžíc zeleniny. Opäť pridáme trochu kyslej zálievky.
Na záver ozdobíme podľa fotografie niekoľkými ančovičkami z Biskajského zálivu a tuniakom.
Všetky komentáre