Šalát s kozím syrom, ančovičkami z Biskajského zálivu a octom Pedro Ximénez
Suroviny
- 1 konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu v olivovom oleji “Serrats”
- 1 balenie listov z rôznych druhov hlávkového šalátu
- 1 koliesko kozieho syra
- 1 avokádo
- Ocot z Modeny
- Ocot Pedro Ximénez
- Olivový olej
- Soľ
Príprava
- Umyjeme listy z rôznych druhov hlávkového šalátu a poukladáme ich do misy.
- Pridáme avokádo, nakrájané na kúsky a ochutíme zmesou oleja, octu z Modeny a soli.
- Koliesko kozieho syra krátko opečieme na rozhorúčenej panvici “z jednej, druhej strany” a uložíme ho na šalát.
- Potom podľa chuti pridáme ančovičky.
- Na záver polejeme octom Pedro Jiménez, ktorý tomuto chutnému šalátu dodá sladkosť.
Všetky komentáre