Šalát s kozím syrom, ančovičkami z Biskajského zálivu a octom Pedro Ximénez

Šalát s kozím syrom, ančovičkami z Biskajského zálivu a octom Pedro Ximénez

Suroviny

  • 1 konzerva ančovičiek z Biskajského zálivu v olivovom oleji “Serrats” 
  • 1 balenie listov z rôznych druhov hlávkového šalátu
  • 1 koliesko kozieho syra
  • 1 avokádo
  • Ocot z Modeny
  • Ocot Pedro Ximénez 
  • Olivový olej
  • Soľ

Príprava

  • Umyjeme listy z rôznych druhov hlávkového šalátu a poukladáme ich do misy.
  • Pridáme avokádo, nakrájané na kúsky a ochutíme zmesou oleja, octu z Modeny a soli.
  • Koliesko kozieho syra krátko opečieme na rozhorúčenej panvici “z jednej, druhej strany” a uložíme ho na šalát.
  • Potom podľa chuti pridáme ančovičky.
  • Na záver polejeme octom Pedro Jiménez, ktorý tomuto chutnému šalátu dodá sladkosť.

Všetky komentáre