Fusilli so smotanou, tuniakom žltoplutvým a šampiňónmi
Suroviny (pre 2 osoby)
- 1 konzerva tuniaka žltoplutvého v olivovom oleji “Serrats”
- 250 g cestovín fusilli
- 30 g masla
- 1 polievková lyžica olivového oleja
- 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
- 75 g šampiňónov nakrájaných na plátky
- 2 strúčiky cesnaku
- 125 ml čerstvej smotany
- Šťava z 1 menšieho citróna
- Nasekaná bazalka
Príprava
- Vo veľkom hrnci necháme zovrieť slanú vodu, do ktorej dáme variť cestoviny. Varíme dovtedy, kýmnie sú al dente.
- Scedíme ich a vrátime do hrnca.
- Na panvici zohrejeme maslo a na ňom usmažíme cibuľu a cesnak na miernom ohni do zmäknutia.
- Pridáme šampiňóny a 2 minúty ich podusíme.
- Vlejeme smotanu a necháme zovrieť.
- Varíme na miernom ohni, kým omáčka nezačne hustnúť.
- Na záver pridáme tuniaka žltoplutvého, citrónovú šťavu a podľa chuti korenie a bazalku.
- Hotovú omáčku vylejeme na cestoviny a zľahka premiešame.
Všetky komentáre