Fusilli so smotanou, tuniakom žltoplutvým a šampiňónmi

Fusilli so smotanou, tuniakom žltoplutvým a šampiňónmi

Suroviny (pre 2 osoby)

  • 1 konzerva tuniaka žltoplutvého v olivovom oleji “Serrats” 
  • 250 g cestovín fusilli
  • 30 g masla
  • 1 polievková lyžica olivového oleja
  • 1 nadrobno nakrájaná cibuľa
  • 75 g šampiňónov nakrájaných na plátky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 125 ml čerstvej smotany
  • Šťava z 1 menšieho citróna
  • Nasekaná bazalka

Príprava

  • Vo veľkom hrnci necháme zovrieť slanú vodu, do ktorej dáme variť cestoviny. Varíme dovtedy, kýmnie sú al dente.
  • Scedíme ich a vrátime do hrnca.
  • Na panvici zohrejeme maslo a na ňom usmažíme cibuľu a cesnak na miernom ohni do zmäknutia.
  • Pridáme šampiňóny a 2 minúty ich podusíme.
  • Vlejeme smotanu a necháme zovrieť.
  • Varíme na miernom ohni, kým omáčka nezačne hustnúť.
  • Na záver pridáme tuniaka žltoplutvého, citrónovú šťavu a podľa chuti korenie a bazalku.
  • Hotovú omáčku vylejeme na cestoviny a zľahka premiešame.

Všetky komentáre