2 konzervy bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”, 120 g
5 - 6 stredne veľkých zemiakov
Niekoľko malých kreviet (môžu byť aj mrazené)
Nadrobno nasekaná pažítka
Dve malé lyžičky “tradičnej” horčice
Olivový panenský olej
Príprava
Krevety povaríme tri alebo štyri minúty a necháme ich vychladnúť.
Zemiaky v šupe varíme podľa veľkosti asi 20 minút, alebo tak dlho, aby sa do nich dala ľahko zapichnúť vidlička.
Vychladnuté zemiaky ošúpeme a prekrojíme po dĺžke.
Každú polovicu opatrne vydlabeme tak, aby vznikol košíček, ktorý potom naplníme.
Vydlabané vnútro zemiakov dávame do misky. Pridáme nadrobno nakrájaného bieleho tuniaka z dvoch konzerv, pažítku, soľ a “tradičnú” horčicu. Všetko dobre premiešame a napokon pridáme krevety. Zopár kreviet si necháme na ozdobenie.
Zmesou naplníme zemiaky a navrch položíme zopár kreviet. Odložíme do chladničky.
Pred podávaním môžeme pokvapkať olivovým olejom alebo ochutiť zálievkou, ktorú pripravíme tak, že olej zmiešame s jednou polievkovou lyžicou medu a dobre vyšľaháme.
Všetky komentáre