Zemiaky plnené bielym tuniakom a krevetami “na tradičný spôsob”

Zemiaky plnené bielym tuniakom a krevetami “na tradičný spôsob”

Suroviny

  • 2 konzervy bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”, 120 g 
  • 5 - 6 stredne veľkých zemiakov
  • Niekoľko malých kreviet (môžu byť aj mrazené)
  • Nadrobno nasekaná pažítka
  • Dve malé lyžičky “tradičnej” horčice 
  • Olivový panenský olej

Príprava

  • Krevety povaríme tri alebo štyri minúty a necháme ich vychladnúť.
  • Zemiaky v šupe varíme podľa veľkosti asi 20 minút, alebo tak dlho, aby sa do nich dala ľahko zapichnúť vidlička.
  • Vychladnuté zemiaky ošúpeme a prekrojíme po dĺžke.
  • Každú polovicu opatrne vydlabeme tak, aby vznikol košíček, ktorý potom naplníme.
  • Vydlabané vnútro zemiakov dávame do misky. Pridáme nadrobno nakrájaného bieleho tuniaka z dvoch konzerv, pažítku, soľ a “tradičnú” horčicu. Všetko dobre premiešame a napokon pridáme krevety. Zopár kreviet si necháme na ozdobenie.
  • Zmesou naplníme zemiaky a navrch položíme zopár kreviet. Odložíme do chladničky.
  • Pred podávaním môžeme pokvapkať olivovým olejom alebo ochutiť zálievkou, ktorú pripravíme tak, že olej zmiešame s jednou polievkovou lyžicou medu a dobre vyšľaháme.

Všetky komentáre