Baklažány plnené bielym tuniakom
Suroviny
- 2 konzervy bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
- 2 veľké baklažány
- 1 cibuľa
- 1/2 červenej papriky a 1/2 zelenej papriky
- 150 ml bešamelu
- 50 ml hustej paradajkovej šťavy
- Opečená chrumkavá cibuľa na ozdobenie
- Soľ
Príprava
- Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovice. Urobíme ešte zopár šikmých rezov sprava doľava a naopak.
- Polejeme olejom a dáme piecť do rúry pri 180o, až kým dužina baklažánu nebude celkom mäkká. Vytiahneme z rúry, vyberieme dužinu a odložíme.
- Na panvici s malým množstvom oleja osmažíme cibuľu a papriky, ktoré sme predtým nadrobno nasekali. Posolíme.
- Keď zelenina zmäkla, primiešame nadrobno nakrájaný baklažán a paradajkovú šťavu.
- Pridáme odkvapkaného bieleho tuniaka.
- Premiešame a pridáme dve - tri polievkové lyžice bešamelu (kúpeného alebo domáceho).
- Vzniknutou masou naplníme baklažány.
- Zalejeme bešamelom a ozdobíme chrumkavou cibuľou.
- Napokon dáme do rúry a pri 180o zapečieme. Podávame teplé.
Všetky komentáre