Baklažány plnené bielym tuniakom

Baklažány plnené bielym tuniakom

Suroviny

  • 2 konzervy bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats” 
  • 2 veľké baklažány
  • 1 cibuľa
  • 1/2 červenej papriky a 1/2 zelenej papriky
  • 150 ml bešamelu
  • 50 ml hustej paradajkovej šťavy
  • Opečená chrumkavá cibuľa na ozdobenie 
  • Soľ

Príprava

  • Baklažán prekrojíme po dĺžke na polovice. Urobíme ešte zopár šikmých rezov sprava doľava a naopak.
  • Polejeme olejom a dáme piecť do rúry pri 180o, až kým dužina baklažánu nebude celkom mäkká. Vytiahneme z rúry, vyberieme dužinu a odložíme.
  • Na panvici s malým množstvom oleja osmažíme cibuľu a papriky, ktoré sme predtým nadrobno nasekali. Posolíme.
  • Keď zelenina zmäkla, primiešame nadrobno nakrájaný baklažán a paradajkovú šťavu.
  • Pridáme odkvapkaného bieleho tuniaka.
  • Premiešame a pridáme dve - tri polievkové lyžice bešamelu (kúpeného alebo domáceho).
  • Vzniknutou masou naplníme baklažány.
  • Zalejeme bešamelom a ozdobíme chrumkavou cibuľou.
  • Napokon dáme do rúry a pri 180o zapečieme. Podávame teplé.

Všetky komentáre