Námornícka torta s bielym tuniakom a krevetami

Námornícka torta s bielym tuniakom a krevetami

Suroviny

  • 2 konzervy bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
  • 1 okrúhly plát francúzskeho krehkého maslového cesta quiche • 150 g očistených kreviet
  • 4 vajcia
  • 1 veľká cibuľa
  • 200 ml čerstvej smotany
  • Olivový olej a soľ

Príprava

  • Rúru vyhrejeme na 200o C.
  • Rozvinieme plát krehkého maslového cesta a uložíme ho na dno tortovej formy.
  • Cesto na viacerých miestach popicháme vidličkou a prikryjeme alobalom, ktorý dobre pritlačíme ku stenám formy (aby sa počas pečenia nezošmykol).
  • Cesto pečieme 10 minút pri teplote 200o C.
  • Potom zoberieme alobal a pečieme bez neho ešte 5 minút.
  • Zatiaľ na oleji speníme cibuľu a necháme zmäknúť do sklovita.
  • Pridáme očistené krevety a krátko osmažíme.
  • Vo veľkej mise vyšľaháme 4 vajcia.
  • Pridáme odkvapkaného bieleho tuniaka, čerstvú smotanu, soľ a osmažené krevety.
  • Premiešame a pripravenú zmes vylejeme na cesto.
  • Dáme do rúry asi na 20 minút, aby zmes zhustla.

Všetky komentáre