Námornícka torta s bielym tuniakom a krevetami
Suroviny
- 2 konzervy bieleho tuniaka v olivovom oleji “Serrats”
- 1 okrúhly plát francúzskeho krehkého maslového cesta quiche • 150 g očistených kreviet
- 4 vajcia
- 1 veľká cibuľa
- 200 ml čerstvej smotany
- Olivový olej a soľ
Príprava
- Rúru vyhrejeme na 200o C.
- Rozvinieme plát krehkého maslového cesta a uložíme ho na dno tortovej formy.
- Cesto na viacerých miestach popicháme vidličkou a prikryjeme alobalom, ktorý dobre pritlačíme ku stenám formy (aby sa počas pečenia nezošmykol).
- Cesto pečieme 10 minút pri teplote 200o C.
- Potom zoberieme alobal a pečieme bez neho ešte 5 minút.
- Zatiaľ na oleji speníme cibuľu a necháme zmäknúť do sklovita.
- Pridáme očistené krevety a krátko osmažíme.
- Vo veľkej mise vyšľaháme 4 vajcia.
- Pridáme odkvapkaného bieleho tuniaka, čerstvú smotanu, soľ a osmažené krevety.
- Premiešame a pripravenú zmes vylejeme na cesto.
- Dáme do rúry asi na 20 minút, aby zmes zhustla.
Všetky komentáre