Ľahký šalát s VENTRESCOU, SERRATS
Existuje mnoho spôsobov, ako dodať šalátu špeciálny nádych. Dnes ponúkame šalát od stredomorskej kuchárky María José (z kuchyne María José Fernández) ochutený domácou majonézou s bazalkou.
Ingrediencie:
Avokádo - 2 (zrelé)
Cherry paradajky - 4
*VENTRESCA – brušná časť,Tuniak žltoplutvý (SERRATS) - 200 g
jemný olivový olej
Vajíčko - 1
Citrónová šťava - lyžička
Nasekaná bazalka - dve polievkové lyžice
Soľ
Horčica - lyžička
Príprava:
- Nakrájajte avokádo a zmiešajte s *ventrescou a nakrájanými cherry paradajkami.
- Do mixéra pridajte vajce, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a nasekanú bazalku. Počas šľahania po troškách pridávame olej, kým nezemulguje.
- Bazalkovú majonézu zmiešame so zvyškom ingrediencií na zostavenie šalátu.
- Pomocou kuchynského krúžku naukladáme na tanier, pridáme pár kúskov *ventresca – filety z tuniaka a cherry paradajok a podávame.
*Ventresca šalát z tuniaka žltoplutvého s avokádom a bazalkovou majonézou
Je naozaj veľmi chutné a tá vôňa ... Ďakujem Maria Jose, ďakujeme SERRATS !
Všetky komentáre