Ľahký šalát s VENTRESCOU, SERRATS

Ľahký šalát s VENTRESCOU, SERRATS

Existuje mnoho spôsobov, ako dodať šalátu špeciálny nádych. Dnes ponúkame šalát od stredomorskej kuchárky María José (z kuchyne María José Fernández) ochutený domácou majonézou s bazalkou.

 

Ingrediencie:

     Avokádo - 2 (zrelé)

    Cherry paradajky - 4

    *VENTRESCA – brušná časť,Tuniak žltoplutvý (SERRATS) - 200 g

    jemný olivový olej

    Vajíčko - 1

    Citrónová šťava - lyžička

    Nasekaná bazalka - dve polievkové lyžice

    Soľ

    Horčica - lyžička

 

Príprava:

  1. Nakrájajte avokádo a zmiešajte s *ventrescou a nakrájanými cherry paradajkami.
  2. Do mixéra pridajte vajce, horčicu, citrónovú šťavu, soľ a nasekanú bazalku. Počas šľahania po troškách pridávame olej, kým nezemulguje.
  3. Bazalkovú majonézu zmiešame so zvyškom ingrediencií na zostavenie šalátu.
  4. Pomocou kuchynského krúžku naukladáme na tanier, pridáme pár kúskov *ventresca – filety z tuniaka a cherry paradajok a podávame.

 *Ventresca šalát z tuniaka žltoplutvého s avokádom a bazalkovou majonézou

 Je naozaj veľmi chutné a tá vôňa ... Ďakujem Maria Jose, ďakujeme SERRATS !

Všetky komentáre