Hrianky s paprikovo-baklažánovou zmesou a bielym tuniakom

Hrianky s paprikovo-baklažánovou zmesou a bielym tuniakom

Suroviny

na 4 hrianky, 1 hrianka na osobu.

  • 1 konzerva brušnej časti bieleho tuniaka “Serrats”, 120 g
  • červená hrubostenná paprik
  • 1 zelená hrubostenná paprik
  • 1 baklažán
  • 1 cibuľa
  • 1 strúčik cesnaku
  • Olivový olej
  • Soľ

Postup

Opečieme zeleninu

  • Vyhrejeme rúru na 200o.
  • Dáme na zeleninu trošku oleja (stačí kvapku).
  • Posolíme ju a pečieme 1 hodinu v rúre pri teplote 180o. • Necháme vychladnúť a vychladnutú zeleninu olúpeme. Hrianky
  • Vezmeme si dobrý, súdržný chlieb.
  • Odrežeme 4 hrubšie krajce a mierne ich opečieme.

Podávanie

  • Uložíme chlieb.
  • Striedavo naň poukladáme pásy červenej a zelenej papriky, baklažánu a cibule.
  • Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, polejeme trochou dobrého chliebenského olivového oleja a trošku prisolíme.
  • Napokon poukladáme kúsky z brušnej časti bieleho tuniaka.

Všetky komentáre