Hrianky s paprikovo-baklažánovou zmesou a bielym tuniakom
Suroviny
na 4 hrianky, 1 hrianka na osobu.
- 1 konzerva brušnej časti bieleho tuniaka “Serrats”, 120 g
- 1 červená hrubostenná paprik
- 1 zelená hrubostenná paprik
- 1 baklažán
- 1 cibuľa
- 1 strúčik cesnaku
- Olivový olej
- Soľ
Postup
Opečieme zeleninu
- Vyhrejeme rúru na 200o.
- Dáme na zeleninu trošku oleja (stačí kvapku).
- Posolíme ju a pečieme 1 hodinu v rúre pri teplote 180o. • Necháme vychladnúť a vychladnutú zeleninu olúpeme. Hrianky
- Vezmeme si dobrý, súdržný chlieb.
- Odrežeme 4 hrubšie krajce a mierne ich opečieme.
Podávanie
- Uložíme chlieb.
- Striedavo naň poukladáme pásy červenej a zelenej papriky, baklažánu a cibule.
- Pridáme nadrobno nasekaný cesnak, polejeme trochou dobrého chliebenského olivového oleja a trošku prisolíme.
- Napokon poukladáme kúsky z brušnej časti bieleho tuniaka.
Všetky komentáre