Cibuľa plnená tuniakom žltoplutvým

Cibuľa plnená tuniakom žltoplutvým

Suroviny

  • 200 g tuniaka žltoplutvého v olivovom oleji “Serrats” 
  • 2 cibule
  • 1⁄2 vajca natvrdo
  • 1 pečená paprika
  • Domáca paradajková šťava 
  • Olivový olej
  • Petržlenová vňať
  • Soľ

Príprava

  • Cibule ošúpeme a zrežeme im vršok do tvaru klobúčika. Opatrne ich vydlabeme.
  • Potom si pripravíme plnku. Pečenú papriku a polovicu vajca natvrdo pokrájame na drobné kúsky.
  • Pridáme nadrobno nakrájaného tuniaka žltoplutvého, jednu alebo dve polievkové lyžice paradajkovej šťavy a zamiešame.
  • Cibule naplníme plnkou.
  • Na dno zapekacej misy nalejeme trochu oleja a vložíme naplnené cibule.
  • Predhrejeme rúru na 200o. Keď dosiahne túto teplotu, vložíme do nej zapekaciu misu s cibuľamia necháme piecť 30-40 minút.
  • Cibule môžeme pred podávaním podliať paradajkovou šťavou a posypať petržlenovou vňaťou.

Všetky komentáre