About Beneoliva
Beneoliva oils are born in the ‘Vega Baja del Segura’, known as ‘The Garden of Europe’.
Just 20 km away from the Mediterranean Sea and surrounded by orange and lemon trees, their olive trees are cultivate with special care, something expressed in every sense in the working philosophy of Beneoliva. Authenticity, originality, expression, aroma and above all, passion for the small things, come together harmoniously to achieve high quality oils.
The early harvest allows Beneoliva oil to reach all its splendor.
A team of engineers review the ripening of the fruit day by day and decide the optimal time to harvest so that the precious liquid gold retains the most possible organoleptic qualities.
This harvest is done by hand, with the help of manual vibrators, and discarding any other type of mechanical collection that, although it could be more economically beneficial for the company, would reduce the quality of the final result due to the suffering created both to the fruit and to the tree.
The time elapsed between harvesting and pressing is reduced to a minimum since the oil mill is located only a few meters from the farms where the olive trees are grown, this being a very important detail to obtain the highest quality in Beneoliva Extra Virgin Olive Oil.
The extraction is done cold (20°C-22°C; 68.0°F-71.6°F), and once the liquid gold is obtained, it is deposited in a cold room that keeps the same temperature throughout the year and in tanks from which the oxygen has been extracted to guarantee that the precious liquid gold does not lose any of its organoleptic qualities.
O Beneolive
Beneolivové oleje sa rodia v oblasti „Vega Baja del Segura“, známej ako „Záhrada Európy“.
Len 20 km od Stredozemného mora a obklopené pomarančovníkmi a citrónovníkmi sa ich olivovníky pestujú s osobitnou starostlivosťou, čo je v každom zmysle vyjadrené v pracovnej filozofii Beneoliva. Autenticita, originalita, výraz, vôňa a predovšetkým vášeň pre maličkosti sa harmonicky spájajú, aby sa dosiahli vysoko kvalitné oleje.
Skorý zber umožňuje oleju Beneoliva dosiahnuť všetku svoju nádheru.
Tím inžinierov kontroluje dozrievanie ovocia každý deň a rozhoduje o optimálnom čase zberu, aby si vzácne tekuté zlato zachovalo čo najlepšie organoleptické vlastnosti.
Tento zber sa vykonáva ručne, pomocou ručných vibrátorov a vyraďovaním akéhokoľvek iného typu mechanického zberu, ktorý by síce mohol byť pre spoločnosť ekonomicky výhodnejší, ale znížil by kvalitu konečného výsledku v dôsledku utrpenia spôsobeného jednak ovocie a strom.
Čas, ktorý uplynie medzi zberom a lisovaním, je skrátený na minimum, keďže lisovňa oleja sa nachádza len pár metrov od fariem, kde sa pestujú olivovníky, čo je veľmi dôležitý detail pre získanie najvyššej kvality extra panenského olivového oleja Beneoliva.
Extrakcia sa vykonáva za studena (20 °C – 22 °C; 68,0 °F – 71,6 °F), a keď sa tekuté zlato získa, uloží sa do chladnej miestnosti, ktorá udržuje rovnakú teplotu počas celého roka a do nádrží z z ktorého bol extrahovaný kyslík, aby sa zaručilo, že vzácne tekuté zlato nestratí žiadnu zo svojich organoleptických vlastností.